Murzabajev se vrací: V neděli jezdí v Kolíně

 Žokej Bajuržan Murzabajev o víkendu ukončil své letošní působení na japonských drahách a poté, co mu skončila jeho krátkodobá japonská licence, se vrací do Evropy. Po loňském roce, kdy bývalý český šampion jezdil ve Francii, se tentokrát vrací do Německa, kde se bývalý český šampion pokusí  o znovuzískání německého žokejského šampionátu.

První německé jízdy v roce 2024 by měl Murzabajev absolvovat v neděli. V průběžném šampionátu před ním bude stát úkol dohnat a předehnat soupeře v čele s Thorem Hammer-Hansenem, který prozatím v Německu letos vede pořadí s 13 zásahy do černého. Murzabajev se v neděli v Kolíně nad Rýnem v sedle Sammarca pokusí o narušení  aktuální vytrvalecké převahy stájí trenéra Greweho, který do 2400 m dlouhé Carl Jaspers Preis posílá papírové favority Assistenta a Mr. Hollywooda.

S Japonskem se bývalý český šampion tentokrát loučil s bilancí 30 vyhraných dostihů. Od prosince do dubna si na tamních drahách zajistil aktuálně 13. místo v tamním jezdeckém šampionátu a jím vedení koně v rámci jeho letošního pobytu vyběhali 325.611.000 jenů, tedy něco kolem padesáti milionů korun.