Nieslanik: Fresu rád na Ponntose přiletí i z Ameriky

Rychlík stáje dr. Nieslanikové Ponntos už při prvním startu v rámci aktuální sezóny v Dubaji zaznamenal historické první české mimoevropské dostihové vítězství.  Druhý start jej v Dubaji čeká v pátek, tentokrát i za asistence trenéra Miroslava Nieslanika, jehož na stadionu Meydan z hlediska osobní účasti čeká premiéra.

„Letíme s dcerami ve čtvrtek, samozřejmě se do Dubaje těšíme,“ hlásí Miroslav Nieslanik, který zdaleka není sám, kdo v realizačním týmu pro páteční start za Ponntosem bude muset využít mezikontinentální spojení. Žokej Antonio  Fresu, který s ním vyhrál při minulém startu na Meydanu, momentálně působí v Americe, v pátek nicméně bude v sedle.

„Sám  si řekl o to, že by na Ponntosovi rád zůstal, že na ně rád přiletí,“ kvituje Nieslanik. „Protože minule odvedl výbornou práci, dohodli jsme se i pro tentokrát. Na takového koně samozřejmě není těžké sehnat jezdce,  sami mají zájem, ale my jsme neměli důvod ke změně po tom, jak to minule v Dubaji oběma vyšlo.  Je to jezdec, který udělá, co se po něm chce, vzájemně je tam velká spokojenost.“

Zda bude pokračovat i spokojenost s Ponntosem, to se ukáže v pátek. „Ponntos je zlatíčko ve stáji, jsme moc rádi, že ho máme a doufám, že mu bude dál sloužit zdraví a dál bude dělat radost. Loni ho v Dubaji trápil zánět, letos je ale zatím zdravý a tak si může dostihy užít.  V pátek ale ponese 60 kilo, o sedm víc, než má domácí klisna Star of Mystery. Věřím ale, že i s těmi 60 kilogramy to může vyjít,  jako pětiletý už dokáže dát i těch 1000 metrů, není to tak jako když mu  dřív došly síly na 800 metrech,“ míní Miroslav Nieslanik.

Na Ponntose čeká v gr.2 Blue Point Sprint i jinak kvalitní konkurence. Mezi třinácti potenciálními účastníky nechybí ani svěřenec Ingrid Janáčkové Koplíkové Zorken,  nejvyšším ratingem ale disponuje před startem britský Clarendon House. Ponntos je ve srovnání  ratingů pro páteční kilometrový test čtvrtý a i tato skutečnost naznačuje, že by v Dubaji ani tentokrát neměl být bez šancí.